Gevangen in angst. Hoe kom ik vanuit mijn angst weer terug in het vertrouwen?

Mediteren, de stilte op zoeken is een mooie manier om duidelijkheid te krijgen op zaken die je bezig houden. Wanneer je even niet meer weet wat te doen. Wanneer je onrust voelt in jezelf of niet weet hoe je met een probleem om moet gaan. Op dit moment voel ik een onrust en angst voor wat komen gaat.

De vakantie loopt ten einde en voor mij zijn er veel veranderingen op komst. Volgende week begin ik met een nieuwe opleiding en heb ik binnenkort een eerste oriënterend gesprek bij een nieuwe werkgever. Van de ene kant heb ik alle vertrouwen dat het goed komt. Naast dat vertrouwen zit er ook een diepe angst in mij voor wat komen gaat.

Wat nu als ik het mis heb….

Wat nu als ik niet op tijd een baan vind die bij me past…

Wat nu als ik financieel niet rond kom….

Wat nu als ik mijn huis niet meer kan betalen….

Wat nu als ik noodgedwongen een baan neem om mijn hoofd boven water te houden en dat dit me zoveel energie kost, dat ik mijn droom om mijn opleiding en een praktijk te beginnen weer moet opgeven?

De stilte opzoeken door te mediteren.

Een mooi moment om de stilte op te zoeken en mezelf open te stellen en hulp te vragen aan het ‘Universum’.  Je kunt het je ziel noemen, je hogere zelf, je onderbewuste of je innerlijke bron.. Ook al is er een duidelijk lijntje bij mij met de ‘onzichtbare wereld’, voor mij is onduidelijk waar precies de informatie vandaan komt. En eigenlijk lijkt het me best fijn om concreet te weten waar mijn informatie vandaan komt, dus stemde ik af en vroeg om hulp. Laat het mij maar zien.

In een mediatie breng ik mijn geest tot rust en laat ik alles los en kijk ik wat tot me komt.

Na enkele minuten was er niks…..Niks te zien, niks te voelen, niks te ervaren en geen beeld, helemaal niks…..

een kleine teleurstelling borrelde op…

Ik ademde in, bewust van deze gedachten en met een uitademing ontspande ik weer om me open te stellen voor datgene wat zich mag aandienen. En ja hoor daar kwam het beeld door.

Ik zag GARGAMEL van de smurfen….. Mijn hersens reageerde snel. GARGAMEL? Hoezo GARGAMEL.

Niks geen mooie spirituele gidsen met bijvoorbeeld een wit gewaaid, geen engelen met prachtige vleugels. Geen prachtig wit licht, glitters of overweldigend gevoel.

Nee….ik zag dus  GARGAMEL.

Mijn mind kwam er tussen en vroeg zich af….waarom zie ik het beeld van Gargamel?  Waarbij ik in mijn meditatie in eerste instantie dacht aan de naam van Azraël, waarvan ik later realiseer dat Azraël de kat is van Gargamel, de slechterik. Daarna volgde het beeld van smurfin die in een kooi vastzat, gevangen door Gargamel en Azraël.

Het ‘onbewuste’ communiceert op een manier die voor jou begrijpelijk is.

En ik begrijp….. Ik begrijp wat dit beeld wil zeggen. Als kind al maakte mijn zus en ik opmerkingen over de kooi waarin de smurfen werden vast gezet. De tralies staan zover van elkaar af, dat elke smurf er gewoon zelf uit kan komen. Dat doen ze niet omdat zij denken dat ze gevangen zijn en er niet uit kunnen komen. Zo is het ook met mijn angsten. Je denkt dat er geen oplossing is, je zit vast in je denken en handelen en ziet geen uitweg in een situatie. Echter is de weg vrij, vrij om je eigen pad te kiezen, je eigen keuzes te maken.

De betekenis van Azraël.

Waarom de naam Azraël in me op kwam….

Azraël betekent letterlijk ‘wie God helpt’, Het is de engel die ons terug leidt naar ons levenspad op het moment dat wij vastlopen. Het is de engel die helpt als wij niet meer verder kunnen door ons te laten beseffen dat een einde of afscheid slechts een nieuwe fase is voor ons. Azraël staat ook bekend als de engel des doods.  Ze helpt je verder te kijken dan het einde of de muur waar je op gefocust ben. Tekst en verdere uitleg vind je op de website van de ontspanningstuin.

Weer terug naar het beeld van de smurfen, een ieder van ons zal de smurfen wel kennen en ooit gekeken hebben. Zoals je weet worden de smurfen nooit door Gargamel ‘het kwaad’ gepakt.  Elke keer als de angst opkomt in mij, wordt er door een beeld, gevoel of een woord tot mij gecommuniceerd om weer te zakken in het vertrouwen.

Het antwoord vanuit de stilte.

Met wie ik vandaag heb gecommuniceerd…. Ik noem het  ‘mijn ziel’, mijn ‘onbewuste geest’, mijn ‘bron’. En eigenlijk maakt het niet uit… Wat ik wel weet dat als er communicatie is met de onzichtbare wereld, het altijd vanuit zuiverheid en vanuit liefde komt. Dat het je helpt in het moment. En dat is het voor mij. Het beeld is helder en duidelijk. Ik kan weer verder in vertrouwen.

Spreken vanuit je hart

Pin It on Pinterest