Nancy 

Over mij

27 jaar ervaring als zorgprofessional

 

de-prakt-eijk-Nancy-van-Eijk

Nancy

Als jong kind werd ik als dromerig en gevoelig omschreven. Ik zat vaak met mijn hoofd in de wolken, niet echt bewust van mijn omgeving. Al op tienjarige leeftijd werd ik somber, depressief en had ik last van angst en paniek aanvallen. Drie keer in mijn leven kende ik zo’n sombere periode. De laatste periode, ik was toen 25 jaar, zat ik bij de psycholoog en vertelde hem dat ik met mijn verstand het allemaal wel kon bedenken, maar dat ik het niet kon voelen in mijn lijf.

Hierdoor ging ik op zoek naar andere methoden in de hulpverlening zodat wat ik had geleerd ook echt kon gaan voelen. Intuïtief wist ik waar ik moest zijn. Ik had interesse in meditatie en begon bij het Radboud UMC aan de mindfulness training.

De jaren na de mindfulness cursus volgde diverse trainingen en cursussen in de complementaire zorg waarin ik mij steeds verder ontwikkeld heb als persoon en als zorgverlener. Het heeft mijn leven zodanig verrijkt op een manier die ik iedereen toewens. Voor mij is het een manier van leven. Ik vind het dan ook heel waardevol als ik anderen hiermee kan inspireren en kan bijstaan op hun levenspad op weg naar heelwording. Nieuwsgierig naar wat ik allemaal heb gedaan in het werkveld, neem gerust een kijkje op mijn linkdin profiel.

Mijn passie

Mijn passie is om jou de energie zelf te laten voelen en te ervaren, waardoor jijzelf de transformatieve kracht van energetisch werk kunt ontdekken. Mijn holistische benadering  en kijk op gezondheid, heeft geleid tot het werken met diverse complementaire methoden, waarbij ik mijn vaardigheden heb ingezet in de zorg voor mensen met uiteenlopende gezondheidsproblemen.Binnen deze reis heb ik bijgedragen aan verschillende projecten en wetenschappelijke onderzoeken. Dit alles met als doel om complementaire behandelingen te integreren in de traditionele  gezondheidszorg. 

Daarbij wordt ik super enthousiast om andere zorgprofessionals te inspireren, te verwonderen en te laten ervaren wat het energetsich werk kan betekenen zowel voor hun eigen welzijn als dat van hun medemens.

 

Gezondheid en welzijn verhogen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar andere manieren om hun gezondheid en welzijn te verhogen, vanuit deze behoefte staan meer mensen open voor andere vormen van behandeling. Dit zie ik dan ook terug in de gezondheidszorg. Ook het energetisch werken begint steeds meer bekendheid te krijgen bij meer mensen.

Mijn missie

Ik word er super enthousiast van als ik anderen kan laten voelen en ervaren wat een energiebehandeling voor ze kan betekenen.  Omdat energie niet direct zichtbaar is en geen tastbare vorm heeft, kun je het pas ervaren als je zelf een behandeling ondergaat of bewust met deze energie gaat werken. Mijn missie en passie is om anderen meer bewust te laten worden van het energetisch veld in en om hun heen. Door je bewust te worden van dit veld en daarmee te werken, krijg je inzicht in jezelf en je omgeving en kun je van daaruit je leven vorm geven. Doen wat je diep van binnen verlangt. Je lichaam geeft je haarfijn de richting aan die goed is voor jou. Deze signalen leren kennen en daarna handelen, is een weg van vallen en opstaan. Het pad zorgt ervoor dat jij meer en meer van overleven naar echt leven gaat en datgene doet waar je levensenergie van gaat stromen. 

Door mijn nieuwsgierige en onderzoekende aard heb ik diverse opleidingen en trainingen in de natuurlijke geneeskunde gevolgd. Wat ik vooral heb ervaren, is dat de kwaliteit van de behandelingen die je geeft niet in kennis zit, maar met name in je persoonlijke ontwikkeling, levenservaring en mens zijn. Datgene wat jezelf doorleeft hebt en je eigen hebt gemaakt in je leven. Mijn leermeester(s) waren divers en hun wijsheid en levenservaring, maakte dat juist zij mij konden bijstaan op mijn eigen levenspad naar heling.  Om die reden heb ik het los gelaten om te voldoen aan de eisen van een zorgverzekeringswet om mijn behandelingen te vergoeden. Ik volg de cursussen en trainingen die mij helpen in mijn eigen onwikkeling als therapeut en mens zijn. Ik blijf mezelf bijscholen, ontwikkelen en verdiepen vanuit mijn onderzoekende en nieuwsgierige aard.

Door mijn achtergrond als zorgprofessional en (werk)ervaring maak ik in mijn praktijk de koppeling tussen de natuurlijke en integrale zorg en werk ik samen met artsen en andere zorgprofessionals.  Ik zet me graag in om de natuurlijke energetische geneeskunde een integraal onderdeel te laten zijn in de gezondheidszorg. Om die reden ben ik aangesloten bij het platform Oergeneeskunst, een plek waar ik samenwerk met andere zorgprofessionals met eenzelfde visie. Voor mij was de ontmoeting met het platform van oergeneeskunst een warm welkom en een feest van (h)erkenning. Een ongekende kracht om met gelijkgestemden te kunnen delen en elkaar te versterken.

Het leven brengt je precies daar waar je ziel kan groeien naar een groter bewustzijn.

 

De kracht van energie ervaren

Ik zie het dan ook als een mooie taak om het energetisch werk zichtbaar te maken in de wereld en daarbij dus ook in de reguliere gezondheidszorg. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

 

 

Neem gerust contact met me op door hieronder je gegevens achter te laten.

Pin It on Pinterest