Behandelingen

Energetische behandeling voor volwassenen

Je lijf is een perfect kompas.

Het geeft je feilloos aan in welke richting je mag gaan.

 

Wat kan je van mij verwachten?

Vertrouwen

Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste aspecten van mijn werk. Ik werk altijd vanuit een professionele en ethische benadering. In mijn behandelingen is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en je gezien en gehoord wordt in je hulpvraag. Dit is de basis voor de start van een behandeling.

Verbinding

In de behandeling is het bewust worden van de verbinding met jezelf en het energieveld in en om ons heen, zonder de realiteit uit het oog te verliezen de basis. In een behandeling kan veel in beweging gezet worden en nieuwe inzichten ontstaan over jouw gezondheid of situatie. Daarbij is het belangrijk dat jij als mens de tijd neemt om deze nieuwe inzichten of veranderingen te verbinden en te integreren in je dagelijks leven. 

Professioneel

Als energetische behandelaar met de kennis van de reguliere gezondheidszorg, ben ik in staat om breder te kijken naar je klacht(en) en zal ik indien nodig samenwerking met andere zorgprofessionals. Door mijn veelzijdige achtergrond, ben ik in staat om een breed scala aan mensen te helpen bij het verbeteren van hun welzijn.

Energetische therapie in de Prakteijk

Alles in en om eens heen bestaat uit energie. Deze energie reageert op subtiele en complexe manieren met ons fysieke, emotionele en spiritueel welzijn. Door met dit energetisch veld te werken wordt zichtbaar wat er in een behandeling in beweging gezet mag worden. Naast de behadelingen op de behandeltafel werk ik met diverse methoden die het energetisch veld ook voelbaar en zichtbaar maken voor jou. Hierdoor krijg je een dieper inzicht in hoe zeer jij verbonden bent met älles in en om jou heen. Het helpt je dieper te landen in jouw eigen lijf en meer en meer te begrijpen hoe je van binnenuit jouw leven vorm kan geven. Niet door afstemming op iets wat buiten jezelf staat, maar juist vanuit jouw eigen kern. Een behandeling bevordert de natuurlijke stroom van jouw leven, jouw levenskracht.

Mijn manier van werken komt voort uit eeuwenoude tradities over de gehele wereld met de groeiende nieuwe inzichten van de huidige tijd. In mijn  behandelingen integreer ik mijn kennis en ervaring vanuit o.a. de polyvagaaltheorie, (vroeg kinderlijk) trauma, de karakterstructuren, innerlijk kind en schaduwwerk, werken met de universele energie vanuit Barbara Ann Brennon en mijn Reikimaster pad. Mijn brede achtergrond in de natuurlijke en integrale gezondheidszorg heeft ervoor gezorgd dat mijn rugzak goed gevuld is.  Hierdoor kan ik een verscheidenheid aan methoden toepassen zoals visualisaties, opstellingen, lichaamsgericht werken, meditatie en ademhalingtechnieken en diverse creatieve vormen van therapie. Zo bied ik een veelzijdige aanpak die aansluit op jou als uniek persoon in jouw proces naar heelwording.

 

Voor wie?

In de praktijk behandel ik mensen met een diversiteit aan (gezondheids) klachten. De behandelingen zijn gericht op mensen die  een zeker mate van bewustzijn hebben ontwikkeld of hier voor open staan en willen onderzoeken wat energetische therapie voor hun kan  betekenen en waar hun klachten vandaan komen. De behandelingen verkennen en verfijnen jouw eigen bewustzijn. Belangrijke kenmerken zijn:

3

Bewustzijn: vaak is er al een zeker begrip en ervaring met het energetisch werk en ben je al bewust van de invloed op je gezondheid en welbevinden of je staat open om hiervan te leren en jezelf te ontwikkelen.

3

Groei en onwikkeling: voor als je op zoek bent naar verdieping op jouw levenspad en jij je daarin verder wil onwikkelen. Je bent op zoek naar diepgang en manieren om je eigen zelfhelend vermogen te versterken.

3

Zelfreflectie en innerlijk werk: Je bent bereid om te kijken naar je gedachten, je gevoelens, jouw ervaringen en gedragingen om een dieper inzicht te krijgen in wie je bent en waarom je de dingen doet zoals je doet.

3

Zelfverantwoordelijk: je bent bereid  en in staat om een actieve rol te spelen in jou eigen groei en welzijn. Je onderzoekt wat voor jouw passend en helpend is.

3

Een betekenisvol leven: Gezondheid en welzijn is meer dan het ontbreken van ziektes of gezondheidsklachten. Hoe kun je betekenis geven aan jouw leven wanneer je geconfronteerd wordt met lichamelijke en geestelijke klachten, ziekten en/ of handicaps. In een behandeling gaan we kijken wat jouw klachten je kunnen vertellen om je gezondheid zo optimaal mogelijk te maken. 

In mijn praktijk is het werken met energie de basis van elke behandeling.

 

De behandeling

Energie die in je lichaam vrij kan stromen is de basis voor een vitaal en betekenisvol leven.

In mijn praktijk werk ik op een diepgaand niveau om de gezondheid van mensen te verbeteren. Ik richt me hierbij op hun fysieke, mentale en spirituele welzijn.

Daarbij pas ik diverse behandelmethoden toe zoals meditatie, ademhalingsoefeningen, visualisaties en opstellingswerk om je te helpen meer bewustzijn in jouw situatie te krijgen en jouw eigen energie beter te begrijpen en te reguleren.

Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door een behandeling kan ik je helpen je gezondheid te verbeteren en je leven meer in balans te brengen op alle niveaus.

 

Energetische therapie is een holistische benadering van genezing die zich richt op het in balans brengen van de energieën in en om ons lichaam. Het lichaam bestaat niet alleen uit fysieke componenten, maar ook uit subtiele energieën die door het lichaam stromen.

Chakra’s zijn draaiende energiecentra in ons lichaam die verschillende aspecten van ons welzijn vertegenwoordigen. Ze zijn verbonden met specifieke organen, emoties en gedragspatronen. Meridianen zijn energiebanen die door ons lichaam lopen en waarlangs onze levensenergie stroomt en zijn ook verbonden met de diverse organen. Daarnaast wordt er gewerkt met het energieveld om ons heen, de aura.

In een behandeling wordt zowel staand in de ruimte gewerkt of liggend op de behandeltafel. Op de behandeltafel wordt met de de handen contact gemaakt met het lichaam over de kleding heen en wordt er gewerkt met de universele energie in en om ons heen. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen versterkt van het lichaam. De energiestroom wordt geactiveerd, afgevoerd en/of gebalanceerd, zodat de energie weer kan stromen. Hierdoor kunnen klachten verdwijnen, destructieve patronen of overtuigingen aan het licht komen en los gelaten worden.  Emotionele blokkades kunnen worden opgeheven.

Een behandeling is afgestemd op wat jij nodig hebt.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

1. Afspraak maken

Wanneer je een “ja” voelt om een afspraak in te boeken voor een behandeling, gaat de voorbereiding al van start. Op zielsniveau heb jij besloten om het een en ander in beweging te zetten, met wat voor reden jij ook bij mij komt. In het eerste consult vindt er een intake plaats en breng ik je klacht of hulpvraag in kaart en bespreken wij hoe mijn werkwijze is en wat je van de behandelingen kan verwachten. Het eerste consult zal er ook al gestart worden met de behandeling.

2. De behandeling

De behandeling kan plaastvinden gekleed op de behandeltafel of er wordt staand gewerkt in de ruimte. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de duur en de aard van de klacht. De meeste mensen die bij mij komen, zijn bekend met energetisch werk of andere vormen van alternatieve zorg. Zij voelen zelf wanneer zij een behandeling nodig hebben en het vervolg wordt in overleg afgestemd naar eigen behoefte.

Z

3. Het resultaat

Door een energetische behandeling wordt jij je meer bewust van de taal van jouw lichaam en wordt het zelfhelend vermogen van jouw lichaam aangesproken en in beweging gezet. De energiestroom wordt geactiveerd, afgevoerd en/of gebalanceerd, zodat jouw energie weer beter kan stromen. Hierdoor kunnen klachten verdwijnen, destructieve patronen of overtuigingen aan het licht komen en los gelaten worden. Emotionele blokkades kunnen worden opgeheven.

Blogs over bewust leven en gezondheid

Ik schrijf over de kracht van energie, bewust leven en over positieve gezondheid.
Lees verder in mijn nieuwste blogs.

Volg je eigen ritme

Volg je eigen ritme

Volg je eigen ritme Het is een poosje stil geweest. Begin december schreef ik over de verstilling rond de kersttijd. Ik had verwacht dat ik eind januari wel zin en tijd zou hebben om volop naar buiten te treden en meer te schrijven voor Linkdin en mijn site. Echter...

Lees meer
Verstilling

Verstilling

Verstilling In het ritme van de natuur, het seizoen de winter. Maken we de beweging naar de langste nacht. De plek waar we het donker of het duister kunnen verwelkomen. Een mooi moment om naar binnen te keren, daar waar je de absolute stilte kan ontmoeten. De...

Lees meer
De KWALiteit van Wu Wei

De KWALiteit van Wu Wei

Ik gun de wereld, de mensheid meer Wu Wei. Wu Wei is een begrip uit het Taoisme en beschrijft het weten wanneer te handelen en wanneer niet te handelen. WU WEI, zonder actie, zonder inspanning, zonder verzet, zonder te forceren, zonder geweld. WU WEI betekent...

Lees meer

Ik voel me veilig en gezien

Ze brengt de flow terug in mijn lichaam waardoor het zichzelf beter kan helen.

Er zit onwijs veel kennis en kunde in Nancy waardoor ik me veilig en gezien voel tijdens de behandeling. Je mag alles vragen wat ik prettig vindt omdat in mijn ervaring de meeste therapeuten hun werk uitvoeren en niets toelichten.

Door bewust te zijn van ons lichaam en de signalen die het uitzendt, kunnen we de sleutel tot onze gezondheid en welzijn ontgrendelen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

 

 

Neem gerust contact met me op door hieronder je gegevens achter te laten.

Pin It on Pinterest