Behandeling

Energetische behandeling voor kinderen

Mijn hart gaat in het bijzonder uit naar het behandelen en begeleiden van kinderen.

 

Hoe werkt een energetische behandeling voor kinderen?

Stel je voor dat de energie in jouw lichaam als een magische rivier stroomt. Soms kunnen er kleine obstakels ontstaan ​​die de stroom van de rivier kunnen vertragen. Dat is wanneer een energetisch therapeut te hulp schiet! Ze zijn als vriendelijke tovenaars die de kracht hebben om de rivier weer in beweging te brengen en de energie vrijelijk te laten stromen.

Samen gaan we kijken en voelen hoe de energie in jouw lijf stroomt. We kunnen ontdekken waar de energie sterk stroomt, zoals een bruisende waterval, en waar het misschien een beetje vastloopt, zoals een kabbelend beekje. Door middel van spelletjes en oefeningen leer ik je hoe de energie te sturen en obstakels op te lossen.

Wanneer de energie vrij door jouw lichaam stroomt, heeft dit een magisch effect op hoe jij je voelt. Het kan helpen om spanning en stress los te laten, waardoor jij je rustiger en meer ontspannen voelt. Het kan ook helpen om boosheid, pijn en of verdriet in balans te brengen, zoals een toverdrankje dat verdriet verandert in vreugde en boosheid in kalmte.

Dus, als je ooit het gevoel hebt dat de magische rivier van energie in jou een beetje vastzit, kan een bezoek aan een energetisch therapeut je helpen om het weer vrij te laten stromen.

Een behandeling kan je op natuurlijke wijze helpen om je (weer) fijn te voelen.

Veel kinderen lopen vast en ervaren lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld buik en hoofdpijn. Ze worden als te ‘druk’ ervaren of zijn te ‘dromerig’.

Waar kan ik jouw kind bijvoorbeeld bij helpen?

3

Ondersteuning bij ziekte en of handicap wanneer je als kind op jonge leeftijd al geconfronteerd wordt met ziekte of een handicap dan kan een energetishe behandeling je ondersteunen en je helpen hiermee om te gaan.

3

Regelmatig ziek door bijvoorbeeld terugkerende verkoudheid, keel, neus en of blaasontstekingen.

3

Pijnklachten zonder medische oorzaak zoals bijvoorbeeld onbegrepen buik en hoofpijn.

3

Gedragsproblemen

3

Hooggevoelig of hoog sensitief

3

Slaapproblemen of nachtmerries.

In mijn praktijk stem ik af op de behoeften van het kind en kijk wat nodig is voor verbetering.

 

Invloed van social media

In onze huidige samenleving ligt een enorme uitdaging voor de kinderen, de ouders en de volwassenen om hun heen. Door de drukte van alledag, de invloed van social media zoals You tube, TIK TOK, zijn veel kinderen het contact met hun lichaam kwijt. Omgaan met je lichaam, weten hoe jouw lichaam werkt en reageert op interne en externe prikkels, deze signalen leren interpreteren en vandaaruit je leven vorm geven, is het meest waardevolle wat je op jonge leeftijd al kan leren.

 

Jouw lichaam is als een auto met navigatiesysteem en geeft signalen af welke richting je op mag gaan.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

1. Afspraak maken

Wanneer je een “ja” voelt om een afspraak in te boeken voor een behandeling, gaat de voorbereiding al van start.
Op zielsniveau heb jij besloten voor je kind om het een en ander in beweging te zetten, met wat voor reden jullie ook bij mij komen. In het eerste gesprek brengen we de klacht of hulpvraag in kaart , bespreken wij wat mijn werkwijze is en wat je van de behandelingen kan verwachten. Naast deze informatie is het van belang dat er een basis wordt gelegd van vertrouwen om de behandeling verder vorm te geven.

2. De behandeling

Voor de behandeling mag een kind plaats nemen op de behandelbank. Echter kan de behandeling ook zittend of al spelend plaats vinden. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van visualisaties, adem en bewegingsoefeningen die aansluiten op de belevingswereld van het kind. Ik stem af op de behoeftes van het kind en kijk wat er nodig is.  Omdat kinderen en hun ouders/ opvoeders sterk verbonden zijn, kan ook de gezin, het systeem betrokken worden bij de behandeling. De ouder of voogd is bij een behandeling aanwezig.

Z

3. Het resultaat

Door de behandeling en de oefeningen wordt het lichaamsbewustzijn vergroot en krijgt het kind tools in handen om zelf toe te passen in de thuissituatie. Denk hierbij aan het toepassen van meditatie, visualisatie en ademhalingsoefeningen die je op een speelse wijze thuis toe kan passen.

Door de therapie zijn veel van de klachten met goede resultaten te behandelen waardoor de klacht verdwijnt en/of verbetert.

Happines can be discovered in the most ordinary places when we have the awarness to see them

Een energetische behandeling

Veel kinderen weten diep van binnen wat zij nodig hebben, echter is de wereld om hun heen vaak niet afgestemd op hun behoeftes. En daar ligt dan ook de grote uitdaging voor ons als volwassenen. Hoe kunnen wij de kinderen hierin helpen en begeleiden? Een energetische behandeling kan hierin veel inzicht geven. Ik verwelkom graag de kinderen en hun ouders/ verzorgers in mijn praktijk.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

 

 

Neem gerust contact met me op door hieronder je gegevens achter te laten.

Pin It on Pinterest