Spreken vanuit je hart, zodat je kunt laten zien wie je diep van binnen bent.

Vandaag had ik een afspraak met een recruiter die me benaderd had via Linkdin en meer van mij wilde weten wat voor werk ik zocht. Het was een mooi gesprek met een verassende wending. Ze had mijn profiel gelezen en voelde dat ik vanuit mijn hart had geschreven. Het gesprek ging over spiritualiteit, bewustwording, je gevoel volgen en hoe dit allemaal vorm te geven in je huidige bestaan en in je werk.

Momenteel nog in Between Jobs, en ook al weet ik dat ik wil werken in de toekomst vanuit mijn eigen praktijk en werk zoek in het reguliere veld waarin ik mijn eigen praktijk vorm kan geven, toch is de weg er naar toe hobbelig en met horten en stoten. Ik weet wat ik wil, wat goed voelt voor mij, maar hoe vertaal ik dit naar het aardse leven hier? Ik ben zo gewend om veel zaken die ik voel en ervaar niet te vertellen, enerzijds omdat niet iedereen het begrijpt en er een angst is voor afwijzing, anderzijds uit een stuk onzekerheid of ik het wel goed voel en het me allemaal niet verbeeld.

Hoe vind je de moed om vanuit je hart te spreken?

Hoe verwoord ik naar de buitenwereld wat ik doe met Reiki en waarin ik mensen behandel. Ik las de stukken tekst die ik geschreven had bij energetische behandelingen. Ik miste daar iets. Ik heb het over de taal van het onbewuste, het gebruik van een pendel, meditatie, ademhaling en bewegingsoefeningen. En ik miste iets essentieels in mijn tekst. Nergens heb ik het over het contact met andere energieën zoals gidsen of overleden dierbaren die aanwezig kunnen zijn bij een behandeling. Hoe bach bloesems, etherische oliën en of stenen kunnen bijdrage bij een behandeling omdat deze net een specifieke trilling hebben om iets in beweging te zetten. Dat je kan werken in verschillende auralagen, chakra’s en er vele energiebanen lopen in je lichaam.

Op het moment dat in mijn hoofd opkomt dat ik niks beschrijf over de andere energieën in mijn teksten, overvalt me een twijfel. Een diepe onzekerheid dat ik het me verbeeld dat ik in contact ben met deze andere ‘ onzichtbare wereld’. Op het moment dat in mijn gedachten deze twijfel naar boven komt, voel ik een aangename rilling over mijn lijf en krijg ik kippenvel. Ik voel liefde en wordt geraakt door de energie die door me heen stroomt. De twijfel maakt plaats voor een diepe rust, innerlijk weten en vertrouwen.

Je eigen, unieke stem naar buiten brengen

En zo kom ik in gedachten weer terug bij het gesprek van vanochtend met de recruiter. Dankzij dit gesprek werd me duidelijk gemaakt, hoe belangrijk het is om ‘je stem’ naar buiten te brengen vanuit het hart. Dat het mij helpt om mezelf te laten zien in wie ik ben. Ook al levert het me nu geen baan op, zullen er mensen zijn die me niet begrijpen en me raar zullen vinden, diep in mij weet ik dat door mezelf te zijn, ik de juiste mensen op mijn pad krijg die ik in mijn toekomstige praktijk kan helpen en die mij ook weer verder brengen.

Dus ga ik de teksten aanpassen zodat alle hulpbronnen die onze aardbol en kosmos rijk is, een volwaardige plek krijgen op de site.

Spreken vanuit je hart

Pin It on Pinterest