Hoe volg je je verlangen, ook als dat spannend is?

Vandaag heb ik een belangrijk gesprek op mijn werk. Door de verandering van mijn werkzaamheden, lukt het me amper om mijn hoofd boven water te houden. Ondanks al mijn inspanningen, alle hulp die ik heb gekregen in de afgelopen periode, is en blijft mijn huidige werk een struggle en lekt mijn energie weg. Vandaag is dus een belangrijk gesprek met mijn werkgever hierover. Ik voel aan alles dat ik moet stoppen en ruimte moet creëren om mezelf niet ziek te maken.

De afgelopen jaren zijn, als ik eerlijk ben naar mezelf, best zwaar geweest. Ik voel dat ik ruimte nodig heb om weer verder te komen. Tegelijkertijd verlang ik naar het nieuwe onbekende, naar werkzaamheden waar ik blij van word en waar ik dat kan doen waar ik goed in ben. In contact zijn met anderen.

Mijn verlangen volgen om met Reiki te werken

Ik heb geen idee wat ik precies wil doen en hoe ik dat ga doen. Er is een verlangen om weer meer met Reiki bezig te zijn, een verlangen naar een werkplek in de zorg waar ik blij van word en energie van krijg. Ik hou namelijk van mijn gesprekken met cliënten. De huisbezoeken waarin ik naast het in kaart brengen van de zorg, ook fijne, verdiepende, mooie en leuke gesprekken heb.

Mooie herinneringen komen voorbij en eigenlijk durf ik het niet uit te spreken. Want als ik uitspreek dat ik wil stoppen, betekent het ook dat ik mijn veilige basis opgeef en definitief een deur sluit. De deur sluit van een werkplek waarin ik veel zelfstandigheid heb, vanuit huis kan werken, werk dat ik kan combineren met de zorg voor mijn zoon, een goed salaris, pensioenopbouw enzovoort enzovoort. Angst overvalt me.

De moed om in het diepe te springen

Na een fijn huisbezoek, loop ik naar de auto. Ik neurie een deuntje. In eerste instantie sta ik er niet bij stil, totdat ik besef dat ik eigenlijk niet weet waar dit liedje vandaan komt en welk nummer het is. Ik herken het wel, maar moet echt ontzettend mijn best doen om de titel of zanger te achterhalen. Omdat mijn Engels niet super is, kan ik met veel moeite een aantal woorden van de tekst herinneren.

Ik kom niet verder dan What a feeling…………….. en neurie het liedje dan verder omdat ik de tekst niet weet.   Lang leve het internet en mijn Iphone! Midden op straat toets ik de tekst in:  ‘What a feeling’ en kom ik uit  bij het nummer van Flash dance: What a feeling.

Er is niet meteen herkenning bij mij van dit nummer, dus op straat luister ik of dit het liedje is wat ik neuriede. En ja hoor…. BINGO dit nummer is HET.

What a feeling

Kippenvel, ontroering, tranen schieten in mijn ogen en ik voel de moed terug komen om in het diepe te springen.

First, when there’s nothing but a slow glowing dream

That your fear seems to hide deep inside your mind

Take your passion and make it happen

Het liedje gaat over je dromen volgen, je angst overwinnen en je hart volgen.

Dankbaar dat de lijntjes open staan met ‘het universum’ en ik geholpen wordt om dit soort moeilijke stappen te zetten. Ik ga ervoor and make it happen.

Flashdance – Final Dance / What A Feeling (1983) – YouTube

 

Je verlangen volgen

Pin It on Pinterest