Ambulante begeleiding 

Voor een betekenisvol leven

Het bieden van begeleiding in jouw eigen leefomgeving op een manier die specifiek bij jou past.

 

Wat kan je van mij verwachten?

Betrokken

Betrokkenheid stelt mij in staat om te kijken naar de unieke behoeften van jou als persoon. Wat heb jij nodig om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de samenleving en wat geeft jouw leven zin en vervulling?

Veelzijdig

In de begeleiding wordt de ondersteuning afgestemd op wat jij nodig. Dit betekent dat de begeleiding veelzijdig moet zijn om met diverse uitdagende situaties waar je mee te maken kunt krijgen om te gaan.

Professioneel

Door mijn jarenlange ervaring in diverse velden van de gezondheidszorg heb ik de kennis en expertise om de begeleiding af te stemmen op jouw  behoefte en samen tot een goede aanpak te komen.

Voor wie?

In de begeleiding staat een betekenisvol leven van de mens centraal. Het accent ligt niet op de ziekte of handicap, maar op veerkracht, vergroten zelfredzaamheid en je eigen vermogen om met de ziekte of handicap om te gaan. 

Mijn expertise ligt dan ook bij de mens zelf. Door mijn werkervaring in de gezondheidszorg heb ik een uitgebreide kennis in zowel lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat precies ook aansluit bij mijn holistische kijk op de mens. In de begeleiding kijk ik naar je fysieke, geestelijke, emotionele en spirituele welzijn.

In de ambulante begeleiding richt ik mij op (jong) volwassenen vanaf een leeftijd van 18 jaar of ouder. Aandoeningen of hulpvragen waarin ik je o.a. kan begeleiden zijn:

  • Lichamelijke aandoeningen of handicap door ongeval, NAH, ALS, MS, parkinson, diabetes, hart en vaatziekten, reuma etc.
  • Psychische aandoeningen zoals ADD/ADHD, depressie, burn out.
  • Invloed van leefstijl op gezondheid en welzijn. Ik werk vanuit het gedachtegoed van de positieve gezondheid van Machteld Hubert. Voor meer informatie over de positieve gezondheid kun je een kijkje nemen op de site van IPH

 

Hoe ga ik te werk?

3

Kennismaking

3

Inventariseren van de hulpvraag

3

De situatie in kaart brengen en kijken waar de mogelijkheden liggen

3

Samen een plan opstellen met jouw persoonlijke doelen. 

3

Aan de slag met de doelstellingen

3

Evalueren

Wat heb jij nodig om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de samenleving en wat geeft jouw leven zin en vervulling?

 

Vergoedingen

Ambulante begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO voor meer informatie, verwijs ik door naar de pagina Tarieven en vergoedingen

 

Waar kan ik je in praktische zin in helpen?

De begeleiding vindt plaats in jouw eigen leefomgeving. Dit kan thuis zijn of op je werk en/of school. De begeleiding kan bestaan uit verschillende activiteiten, zoals het aanleren van vaardigheden, het bieden van structuur, het helpen bij het maken van keuzes, gezondheidsvoorlichting en het bieden van emotionele steun. Ook kan ik je helpen bij het regelen van praktische zaken, zoals het vinden van passend werk of het aanvragen van financiële ondersteuning.

Soms is er sprake van gezondheidsproblematiek, die een meer bredere aanpak behoeft en is samenwerking of doorverwijzing van belang om tot het best mogelijke resultaat te komen. Ik maak hierbij gebruik van mijn opgebouwde netwerk in de gezondheidsszorg en kennis van de sociale kaart.

de-prakt-eijk-Nancy-van-Eijk

Mijn visie

Mijn naam is Nancy van Eijk. Als ervaren zorgprofessional bied ik individuele begeleiding in de eigen leefomgeving. Oprechte aandacht voor de mens met een ziekte of handicap door te luisteren, te kijken en te voelen wat er nodig is en van daaruit samen de zorg en of begeleiding vorm geven. Niet de ziekte of aandoening staat centraal, maar een betekenisvol leven. In mijn werk laat ik me leiden door mijn sterke intuïtie, ga ik voor de (opr)echte verbinding en combineer ik mijn kennis en ervaring om tot een mooi resultaat te komen. Samen kijken we naar je hulpvraag en ondersteun ik je bij het behalen van persoonlijke doelen en bij het vergroten van je zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.  De doelstellingen worden in samenspraak met jou vastgesteld en kunnen gedurende het traject worden bijgesteld of aangepast.

Door mijn gedegen achtergrond in de gezondheidszorg en de diverse bijscholingen zowel regulier als alternatief, kan ik breder kijken naar de klacht of hulpvraag en zal ik zo nodig een adviserende en/of doorverwijzende rol vervullen of indien gewenst samenwerken met andere disciplines. Voor meer informatie over mijn werkervaring. neem gerust een kijkje op mijn linkdin profiel.

Door de begeleiding ontwikkel je vaardigheden om de uitdagingen van het leven aan te kunnen en zingeving te ervaren.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

 

 

Neem gerust contact met me op door hieronder je gegevens achter te laten.

Pin It on Pinterest