Van de buitenkant laten zien, wie je van de binnenkant bent.

Tijdens een scholing trok ik de kaart integriteit. Een mooi woord waar ik dieper op in ben gegaan. Wat betekent eigenlijk de eigenschap integriteit en wat betekent dit voor mij persoonlijk en voor mij als zorgprofessional. Op de kaart werd beschreven dat integriteit gaat, over opkomen wat je terecht vindt. Je gelooft in je idealen en leeft naar je diepste waarden. Je houdt je aan je afspraken en je bent betrouwbaar. Je doet wat je zegt. Je zoekt naar het evenwicht tussen perfecte rechtschapenheid en onuitputtelijke tederheid voor anderen en voor jezelf. Je geniet van de uitdagingen om in alle omstandigheden het juiste te doen. Je leeft naar je eigen belofte.

 

Hoe blijf je trouw aan je idealen, ook als deze afwijken van de rest?

Leven naar je eigen waarden…..als ik deze woorden door laat klinken, dan kan ik niet anders zeggen dat ik niet altijd volledig naar mijn eigen waarden leef. Ik ben dus niet altijd integer. En dat klinkt nogal zwaar als ik dat zo schrijf voor iemand die integriteit hoog in het vaandel heeft staan. Dit behoeft een verdere uitleg. Integriteit is een werkwoord voor mij. Leven naar mijn eigen waarden is een groeiproces. Omdat ik me als mens ontwikkel en persoonlijk groei, mijn eigen pijnstukken meeneem en van daaruit reageer, handel en weer leer. Mijn acties en reacties zijn niet altijd in lijn met mijn diepste kern, mijn eigen waarheid. Vanuit mijn waarheid handelen is voor mij dus niet altijd vanzelfsprekend (geweest).

 

Trouw zijn aan je innerlijk weten.

Altijd verlangend naar een oprechte verbinding met mijn medemens, hierdoor confrontaties, discussies of conflicten uit de weg willen gaan. Ik begon altijd wel optimistisch om mezelf te zijn, echter als er de nodige weerstand kwam of ik was bang voor de afwijzing, dan ging ik toch ook wel wankelen. En dat wankelen resulteerde, dat ik bezweek onder de druk die ik voelde en in mijn angst schoot. Ik deed niet meer wat ik wilde doen of was niet sterk genoeg om te gaan staan voor mijn eigen idealen. Zo was ik jarengeleden al bezig met reiki, energetisch werk, echter in de gezondheidszorg sprak ik  me niet echt uit en hield ik het bij mindfulness, yoga en massage als aanvullende alternatieve zorg. Dat gaf vaak al de nodige afwijzende blikken bij mijn medemens. Dus hield ik me stil en sprak me niet uit wat ik zelf ervaarde bij het energetisch werken. Dat het zo waardevol is voor mezelf en voor anderen m.b.t. hun gezondheid.

Integriteit is voor mij dus een werkwoord. Om steeds meer te gaan staan voor wie ik wil zijn en wat ik uit wil dragen. Om steeds meer en meer aan de buitenkant te laten zien, wie ik van binnen ben. Want ergens diep in mij zit daar een ingesleten angst om buiten gesloten te worden en het niet te overleven hier in deze wereld als ik doe en laat zien waar ik echt voor sta.

 

Pionieren

Al een tijdje staat op mijn linkdin dat ik het energetisch werken meer bekendheid wil geven in de gezondheidszorg.  Ik voel me gesterkt door de steeds grotere groep professionals die zichtbaar uitkomen voor andere ziens en werkwijze. De zorgprofessionals, die de integrale of complementaire zorg verweven met de reguliere zorg. En dat is ook precies waar ik ook graag mijn bijdragen aan wil geven. Het energetisch werk zichtbaar maken in de gezondheidszorg zodat cliënten, zorgprofessionals en organisaties zelf kunnen ervaren wat het energetisch werk voor hun organisatie of cliënten kan betekenen. Niet alleen vanuit mijn veilige haven met de mensen die hier mee bekend zijn in mijn praktijk. Juist ook de mensen kennis laten maken die open staan voor nieuwe wegen, die voelen dat er een verschuiving mag komen hoe we met gezondheid en ziekte om gaan. Daarom zal ik de komende tijd meer gaan delen over mijn werk. Want meer mensen kennis laten maken met het energetisch werk, bereik je het beste als je ook zichtbaar bent en je uitspreekt.

 

Van de buitenkant zijn, wie je van binnen bent.

Spreken vanuit je hart

Pin It on Pinterest