Een nieuw begin. Afsluiten van het oude en start van het nieuwe!

Gisteren heb ik samen met mijn klasgenoten, het schooljaar afgesloten. Een mooi moment om even terug te kijken hoe het afgelopen jaar is geweest. En jeetje wat is er in een jaar tijd veel gebeurd. Vorig jaar in Juni was ik net gestopt met mijn baan. Intens moe en tegelijkertijd zo dankbaar voor de rust en de ruimte die van daaruit ontstond.

Van overleven naar leven en weer voelen naar dat wat allang in mij zit, mijn verlangen. Luisteren naar datgene wat gehoord wilde worden. Beter gezegd, niet alleen gehoord, maar ook echt geleefd wil worden. Ik wilde anders, weer doen waar ik blij van word. Energie krijgen van de dingen die ik doe.

Het verlangen volgen

Ondanks alle onzekerheden, angsten, had ik ook vertrouwen en ontvouwde mijn pad zich voor mij. Ik besloot een opleiding te volgen als energetisch therapeut waarin alles wat ik in mijn leven tot dan toe had gedaan in de complementaire zorg samen kwam. Ik kreeg een nieuwe baan in de ambulante begeleiding en heb daar veel mogen leren en mooie mensen mogen ontmoeten die mij vooral leerde ‘te vertragen en te zijn’ met dat wat is. Hierdoor kon ik elke keer meer en meer voelen vanuit rust wat ik nodig had en van daaruit handelen.

Gaande weg merkte ik dat het werken bij mijn huidige baan, mijn passie voor mijn werk als energetisch behandelaar in de weg ging staan. Door de drukte had ik niet meer voldoende ruimte om met mijn opleiding bezig te zijn en te behandelen. Ik wilde een goede balans houden voor mezelf, mijn opleiding, praktijk, gezin, familie en vrienden.

Het nieuwe verwelkomen

Om die reden heb ik besloten te stoppen met mijn huidige baan per 1 september. Ik ga geheel als zelfstandige verder in mijn eigen onderneming, waarin ik mijn eigen praktijk verder vorm kan gaan geven. Ik ga  behandelingen geven vanuit mijn praktijk, werken als ambulant begeleider en in het najaar start ik  met workshops.

Door de ruimte die ontstaat, kan ik het nieuwe verwelkomen. Mooi hoe alles dan samen komt en als vanzelf vorm krijgt. Ik kijk er naar uit om datgene te doen, waar mijn hart ligt.

Spreken vanuit je hart

Pin It on Pinterest