Visualisatie en meditatie

Visualisatietechnieken

Visualisatie

Werken met visualiseren is een hele krachtige en prettige manier om in te zetten bij zowel kinderen als volwassenen.Wij kennen allemaal dat we soms graag ons gedrag willen veranderen maar steeds maar hetzelfde blijven doen. Denk aan gezonder willen eten en toch elke keer snoep pakken. Gedrag veranderen met je wilskracht en je “ikje” is heel moeilijk. Je onderbewuste heeft namelijk de leiding en zolang je op dat niveau niet verandert, blijf je doen wat je altijd al deed.

In een korte ontspanningsoefening daalt de hersenfrequentie waardoor het denken even op een lager pitje wordt gezet.
De nieuwe gewenste beelden kunnen hierdoor in het onderbewuste, de oude ongewenste beelden gemakkelijker vervangen. Hierdoor heb je een nieuwe mogelijkheid om te reageren en te handelen.
Eigenlijk download je een nieuw programma. In het voorgesprek wordt duidelijk wat je wil veranderen en hoe dat eruiziet. Het nieuwe programma bestaat dus alleen jouw beelden. En ziet er altijd uit alsof de gewenste situatie al bereikt is.

Het is elke keer weer prachtig om te zien hoe krachtig én snel deze methode werkt. Daar kan geen gesprek tegen op.

 

Meditatie

In de prakt-eijk wordt gewerkt met meditatietechnieken uit de mindfulness trainingen. Dit is een vorm van meditatie waarin men zich op een niet reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties van het moment. Een  oefening om in het hier en nu te leven. Een hele aardse manier van meditatieoefening die een enorme krachtige werking heeft en vooral bekend is geworden om zijn positieve resultaten bij depressie en pijn.

Comments are closed.